Over mij en professional organizing

DOS_website_afbeelding1

Wie ben ik?

Als je met een professional organizer aan de slag gaat, wil je natuurlijk graag weten wie je in huis haalt. Het is tenslotte een vrij persoonlijk traject, waar je samen aan begint. Daarom vertel ik je graag wat meer over mij. Ik ben Heleen Dijkhuis, moeder van twee dochters van 8 en 12 jaar. In 2003 ben ik in Groningen afgestudeerd in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Sindsdien heb ik met veel plezier gewerkt als communicatieadviseur bij diverse organisaties.

Labels en lijstjes

Na een aantal jaren in het communicatievak vond ik het tijd voor een ommezwaai. Van nature ben ik een gestructureerd type. Ik hou van een opgeruimd huis, overzichtelijke to-do-lijstjes en orde in onze spullen. Alles is makkelijk terug te vinden, heeft een eigen en logische plek. Maar waarom zou ik dit alleen tot mijn eigen huis beperken als ik er ook een ander mee kan helpen?

DOS_website_afbeelding2

Droombaan

De stap was snel gezet. Ik volgde de Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren bij de Huishoudcoach®. En zo ontstond de Organizing Studio. Voor mij is het een droom die uitkomt. Ik vind het zo mooi om te zien dat met kleine stapjes grote veranderingen plaatsvinden. Dat je met wat simpele handreikingen iemand de touwtjes zelf weer in handen geeft. Niet meer geleid door stapels spullen, administratie, overvolle agenda’s en things-to-do. Dat je iemand kan bieden wat iedereen op z’n tijd wel eens nodig heeft; simpelweg wat rust en ruimte.

Goed om te weten

Mijn werk als professional organizer (ook wel opruimcoach of personal organizer genoemd) doe ik in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.