Henk: 'Stapel' van de stapels - (tot...)

"Bovenstaande uitspraak mag weliswaar met een korreltje zout worden genomen - mijn echtgenote was er vooral ‘stapel’ van – feit blijft dat met de komst van een professional organizer ik mijn wens om toch eindelijk de Augiasstal die mijn werkkamer door de jaren geworden was, eens grondig op te ruimen, ook tot een bevredigend resultaat heb kunnen brengen.

Hoe andere organizers werken weet ik niet – het vak op zich zal wel een eigen beroepssystematiek kennen. Mijn ervaring met Heleen was er een van samen wérken. Hoewel niet te beroerd om zelf ook met dozen te sjouwen, was Heleen vooral erg geduldig en begripvol op momenten dat loslaten van spullen echt moeite kostte. Als met een zesde zintuig voelt ze aan of loslaten binnen haar procesbegeleiding aan de orde is. Juist dit inlevingsvermogen zal haar nog veel trajecten succesvol met haar cliёnten doen afronden.

Ik heb haar als dienstbaar ervaren aan mijn beslissing. Ook waakt ze ervoor om je zoveel als enigszins mogelijk zelf overal over te laten beslissen. Heel speciaal voor haar jonge leeftijd vind ik haar beslissing om geen morele oordelen over de aangetroffen situatie te hebben. We komen, we zien … en doen wat mogelijk is.

Aangezien opruimen best energie vraagt, geeft genieten van het arbeidsresultaat een voldoening die ik u als potentiёle opruim(st)er graag zou toewensen. En voor het geval u denkt: ‘Wat kan me gebeuren, nooit geschoten – altijd mis’ wens ik u hierbij alvast alle succes. Het zal u zeker ook het nodige werkplezier brengen!"

Henk